Swalmen, altijd lastig.

Velen van ons die vaker op Swalmen gevlogen hebben weten het maar al te goed. Swalmen is een lastig veld. Het veld is omringd door hoge bomen en dat maakt het veld vreselijk turbulent. "Het stuitert alle kanten op!" was deze zondag ook weer vaak te horen. Maar, de omstandigheden is voor iedereen gelijk en dat zijn momenten waarop de beste all-round piloten kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Bas had zich al verzekerd van de eerste plaats in het NK en kon lekker ontspannen aan de wedstrijd beginnen. De eerste twee taken was hij inderdaad wel erg ontspannen.

Niet aan de start in de F3K verschenen Dennis en Henk. Beiden hadden schade gevlogen bij het invliegen. Voor Henk extra zuur omdat hem dat weekend daarvoor hetzelfde overkwam in Delmenhorst. Dennis kon gelukkig nog mee doen met zijn mini in de Mini-klasse. Ik hoop dat vooral Henk door deze tegenslagen zich niet uit het veld laat slaan.

Naast Dennis waren ook Its en Mads "nieuwelingen"op een NK wedstrijd. We zien ze natuurlijk ook graag teruk in 2010!!

Peter leek in de eerste taak de tend te zetten voor de rest van de dag. Hij hamerde niet in de taak AULD maar ging met mokerslagen te werk. Alex en ondergetekende werden tweede in deze groep en mochten slechts 622 punten noteren. Zo, de eerste schrap was binnen .... Gelukkig voor iedereen kon hij dit niet nog eens herhalen.

 


Jasper heeft een flinke stap voorwaarts gemaakt sinds de laatste wedstrijd. Met een nieuw kistje met enorme v-stelling wist hij zijn vader dik te verslaan.
Rob was minder gelukkig. Hij had een zeer riante voorsprong Robert in het NK. Hij mocht 12% laten liggen en  helaas voor hem liet hij zelfs nog iets meer liggen. Krachtwerper als hij is gooide hij letterlijk twee kisten in stukken. Ook parkeerde hij zijn Mini ver achter de bomen na het wegvallen van het signaal. Robert kreeg op die manier het NK op een presenteerblaadje.
Bij de Mini's was het nog spannend tussen Frans en Jurgen. Wie zouden we volgend jaar terug gaan zien bij de F3K?  Deze strijd wist Jurgen te winnen.  Dat wordt bouwen Jurgen :)

De gehele dag bleef het droog en heerlijk nazomer weer. De wind wisselde nogal eens in kracht en richting en er is dan ook regelmatig van ballast gewisseld. Al met al een mooie afsluiter van het NK.

Om half 6 dan eindelijk de prijsuitreiking. Robert mocht met zijn 17 jaar een fles drank in ontvangst nemen. Uhhhh mag dat :) ???
We feliciteren.

tl_files/NK2009/Swalmen2009/Swalmen2009_1.jpg

F3K Mini Junioren
1. Goswijn Thijssen 1. Jurgen Maassen 1. Robert Berends
2. Loet Wakkerman          2. Frans Bal

2. Rob Kinds

3. Peter Aanen 3. Robert Berends             3. Jasper Hilgers

 

Volledige uitslag