Dokkum 2010

 
Dokkum 2010

 

Bas vierde dit jaar zijn verjaardag in Dokkum en aangezien we er toch waren hebben we er maar een wedstrijd van gemaakt. Hij had geluk dit jaar want zelf hoefde hij de kaarsjes niet uit te blazen. Dat ging vanzelf. Er stond een stevige bries boven het Friese landschap. De broekspijpen stonden strak en de meeuwen vlogen achteruit. Wat nog meer vloog was de soep. Deze was net als de broodjes en koffie gratis en vloog de kantine uit.

 

We mochten 3 nieuwe deelnemers verwelkomen op deze 4e wedstrijd. Adriaan, Johannes en Wouter vlogen hun eerste wedstrijd en vlogen een prima score bij elkaar. Hoog gooien, lekker hangen en dan wat zoeken naar de betere lucht was een vaste routine die dag. Als je lef had om te draaien op een voorbij komend belletje was het daarna knokken om het veld weer te halen. Ik durf haast te roepen, "Wie heeft er niet buiten gestaan"
Loet werd de spanning te groot en zocht afkoeling in de sloot.

 

Helaas zie je bij deze omstandigheden ook veel schade. Jaap, Its, Arjen waren op een gegeven moment zelfs helemaal uitgeschakeld. De uitslagen logen er niet om. De jongens werden van de mannen gescheiden. Peter liet er geen twijfel over bestaan dat hij op dit moment de beste is. Zijn 4e wedstrijd op rij als winnaar en daarmee verzekerd van  de titel Nederlands Kampioen.
Bij de mini's  die dapper en gedurfd de strijd aangingen met harde wind zette Mario zijn stijgende lijn door en mocht zich voor het eerst winnaar noemen.

 

Dokkum bedankt. We komen volgend jaar graag terug.
Soepie !?!?!?

 

 Foto's hier  en hier
Filmpje hier 
 

Reactie door Jorn Beerendonk | 04-10-2010

Was leuk!

Volgend jaar staat de soep weer klaar!