Malden 2011, Bikkels only

 

Malden 2011, Bikkels only

 

Zaterdagavond. Alles staat klaar. Accu’s opgeladen, kisten nogmaals nagekeken, startlijst uitgedraaid en alle proviand in de tas. We duiken de kast in voor de lange onderbroek. Hebben we vaak te maken met wind en regen die wat extra voorbereiding vragen, zo heeft Jurgen ons dit jaar uitgenodigd voor weer eens iets anders. Arctic DLG.

De weersverwachtingen voor de eerste NK wedstrijd zijn uitzonderlijk. De temperatuur rond het vriespunt en een stevige oosten wind.

 

In mijn zoektocht naar grootvaders onderbroek komt moeders de vrouw met een beter voorstel. Een skibroek. Dat hadden we zelf ook kunnen verzinnen. Verder gaan mee, dikke bontmuts, vingerhandschoenen, mofjes, zenderhoes voor warme handjes en we kleden ons voor een mini poolexpeditie.

 

Veel deelnemers hebben dezelfde gedachte gehad. Er lopen bij aankomst op het veld heel wat Michelin-mannetjes rond. Bijna onherkenbaar. Midden in het veld een uit de kluiten gewassen molshoop met een muts. Daar schuilt Helle onder. Goed ingewikkeld met een slaapzak probeert ze warm te blijven. Gelukkig zijn wij deelnemers de gehele dag in beweging en blijven op die manier nog enigszins warm. 

 

Een sterk en groot internationaal deelnemersveld. We missen van de Nederlandse toppers Bas, Goswijn en Arjan. Vogler, Börder en Cuijpers zijn de buitenlanders die zeker tegenstand zullen geven. Door de vele afzeggingen was het even spannend of er voldoende mini vliegers zouden zijn voor een aparte Mini ronde. De NLC leverde gelukkig voldoende piloten en zo werd de mini-klasse een clubwedstrijd.

 

Dat Malden garant staat voor goede thermiek bleek ook vandaag. Ondanks dat de zon zich in de ochtenduren niet liet zien en het er op leek dat het een grijze dag zou worden was er volop thermiek. Het was bij de start wel zaak om boven de bomen uit te gooien. Zat je net onder deze grens had je te kampen met een zeer stevige turbulentie en was lift vinden een extra uitdaging. Fikse belletjes kwamen voorbij. Soms zelfs redelijk groot van diameter, vaak echter klein en uitdagend. De terugweg naar het veld viel niet altijd mee. Velen van ons hebben 1 of meerdere keren buiten gestaan.

 

De zon liet zich gelukkig ook nog van zijn beste kans zien. Dat maakte dat de bellen nog talrijker werden en ook de minder beoefenden onder ons eens flink door konden stijgen. Zo kwam iedereen aan de bak. Een voordeel was dat de grond niet hard bevroren was. Zo’n keiharde grond kraakt snel je kist als de landing iets minder verloopt.

 

Zowaar voor het eerst op een NK wedstrijd een elektronisch klok. Frans Hilgers had hiervoor gezorgd. Een welkome toevoeging. Ik heb begrepen dat het systeem zelfs nog verbeterd wordt.

Frans is de voorzitter van de NLC en dat merk je ook in zijn vliegen. Hij houd van overleggen. Tijdens een taak mocht ik hem coachen. Op het moment dat hij een belletje te pakken had adviseerde ik hem om te draaien. Tja, en wat doe je dan als bestuurder, je gaat in overleg. “Moet ik links of rechtsom draaien. Ik weet dat nooit.” Toen we duidelijkheid hadden was de bel allang verdwenen natuurlijk.

 

De organisatie was door Kink FM benaderd voor een interview. Jurgen heeft de DJ verslag gedaan. Het gesprek is te beluisteren op de onderstaande link.

 

Het was een superdag. Na 7 taken werd de stand opgemaakt. Henrik Vogler was iedereen de baas. Met een totaalscore van 6000 liet hij iedereen achter zich. Roland Börder werd tweede en op de derde plaats dan toch nog Loet.

In de score om het NK zijn alle procenten en dus punten omgerekend naar de score van Loet.

Bij de Minis wist Kevin Lamers te winnen gevolgd door de familie Hilgers. Jasper tweede en Frans op plaats 3. Helaas moet Jasper nog een paar jaartjes wachten totdat hij zijn tweede prijs op mag drinken. Ik ben bang dat tegen die tijd pappie Frans de bodem van die fles al gezien heeft.

 

Jurgen bedankt. Het was weer top.

 

http://www.kinkfm.com/programma/Bas_van_Dalen (het staat bij "audio player")