Odoorn 2011

Odoorn 2011

 

Voor mij het eerste jaar als organisatie van een F3K wedstrijd. Lijkt niet al te moeilijk, maar gaat toch meer werk altijd in zitten als je in eerste instantie denkt. Het weer was prima in tegenstelling tot de laatste paar jaren Odoorn. Dus de wedstrijd ging zeker weten door.

 

We hadden een mooie startlijst met 24 vliegers waarvan 18 in de F3k en 6 in de mini’s. het goede weer was besteld en bleek ook op tijd geleverd. Niets kon ons nog tegenhouden een mooie wedstrijd te hebben dit jaar.  We begonnen zo goed als windstil en over de dag heen nam de wind toe tot een krachtje of 2 Bft. Zonnetje erbij met beetje bewolking. Prima weer zou je zeggen.

 

Vanaf kwart voor 9 stroomden de eerste vliegers al binnen op het Odoornse veld.  Tijdens het invliegen was er al enige beweging in de lucht waarneembaar. Beloofde veel goeds. Rond 10 uur de briefing gehouden en daarna aansluitend een groepsfoto. Altijd leuk deze kiekjes. Daarna zijn we gestart met taak 1. In Tegenstellingen tot andere wedstrijden mochten de mini’s deze wedstrijd het spits afbijten.  Voor nieuwkomers  Arie en Aldert  hun eerste wedstrijd. Is volgens mij prima verlopen en we zien jullie graag terug bij de volgende wedstrijden!

 

Its had helemaal een speciaal momentje. Volgens mij was het bij All up Last down. Iedereen al beneden en Its zat nog een heel stuk vanaf het veld met zijn nieuwe kist. Toch de kist terug gestoken en het veld kunnen halen met daarop gevolgd een luid applaus.

 

De hele dag door was het goed vliegweer. De thermiek was niet altijd even makkelijk. Het ene moment zaten er monsterbellen waar de hele groep wel te vinden was, maar als je net naast de bel zat kon het toch wel verdraaid moeilijk zijn. Goede keuzes werden beloont, maar slechte soms hard afgestraft.

 

Rond 1 uur hebben we een pauze gehouden. Er waren broodjes hamburger te verkrijgen in het clubhuis.

 

Na de pauze verder gegaan. De planning wat om over de gehele dag 8 taken te vliegen. Dit was prima te doen.  De wedstrijd liep lekker door. Er kwam ook nog redelijk wat bezoek langs om te wedstrijd te bezoeken. Een van de taken (Poker) moest worden geschrapt omdat we de oplopende taak ook al hadden die dag. Deze werd vervangen voor 3 uit 6. 

 

Aan het einde van de dag werd de balans opgemaakt en de prijsuitreiking gehouden. Met dank aan Hobby-In, Realstuff RC, Hangar, Multiplex en Karwei kon iedereen van een prijsje worden voorzien.  Iedereen kreeg een potje CA mee met daaronder een nummer. Deze waren willekeurig door elkaar gezet. Dit nummertje hoorde bij een prijsje. Dus zoals altijd bij Odoorn ging niemand met lege handen naar huis. Voor de nummers 1-3 waren er natuurlijk ook nog bekers en voor de mini winnaar de bekende wisselbeker.

 

 

Ik wil hierbij iedereen die heeft geholpen met de organisatie, meegevlogen heeft of gewoon langs is geweest bedanken voor deze wedstrijd die in mijn ogen prima verlopen is.

 

 

Robert Berends  

tl_files/NK2011/WinaarMiniOdoorn2011.JPG tl_files/NK2011/WinnaarF3K Odoorn2011.JPG