Swalmen 2011

 

Wat een schitterende nazomerdag. Swalmen is bekend / berucht. Het veld is omringt door hoge bomen en daardoor is het erg turbulent als er wind staat. Nu echter was het eens windstil bij een vrijwel onbewolkte hemel. Een mooie afsluiter van een seizoen waarbij iedere wedstrijd haast een uitdaging opzich was. Malden onder zeer winterse omstandigheden, in Elburg waaide de antenne haast van je zender en in Dokkum konden we het niet droog houden bij amper 15 graden. Swalmen maakte alles goed.

 

Twee grote groepen in de F3K en helaas nadat Frans Hilgers zich afmelde nog slechts 3 mini vliegers. Debutanten dit keer Jan Somers in de F3K en Peter Schmitz bij de mini's.

 

Om half 11 precies werd er met de eerste taak gestart. Zoals gebruikelijk de laatse wedstrijden wordt er begonnen met de mini's. Dat Peter Schmitz een stukkie kan vliegen had hij al in de F3J laten zien en hij zette bij de eerste taak al direkt 1000 punten achter zijn naam. Later deed hij dat ook bij taak 2 t/m 8 :)

 

Bij de F3K werd het Nederlandse veld aangevuld door zuiderburen Peter en Kristof en door oosterburen Ullrich en Matthias. Gedurende de dag werden de belletjes steeds sterker en als mooie afsluiter ontstond er bij de laatste taak een mega-bel die een blinde kip niet kon missen. Vrijwel iedereen wist daar een 1000 er te scoren. Robert wist zelfs na een mid air met Mario met een gapend gat in zijn vleugel 4 minuten lang boven te blijven.

 

De prijsuitreiking gaf wat verwarring. Er was een foutje gemaakt bij het verwerken van de score. Helle heeft volgens mij Excel tussen de oren geprogrammeerd en wist vlekkeloos waar het probleem zat. Slechts enkele minuten later konden dan de juiste winnaars alsnog de prijzen in ontvangst nemen.

 

We feliciteren

F3K

1 Alex Hoekstra

2 Peter Aanen

3 Loet Wakkerman

 

Mini

1 Peter Schmitz

2 Jorn Beerendonk

3 Jaap Braam

 

Met 24 man en vrouw reisden we af naar Reuver om daar bij de chinees even na te babbelen over het afgelopen jaar en vooruit te blikken op 2012. Wat daar besproken is kan nagelezen worden in het verslag welke binnenkort vanaf deze site te downloaden is.