De TomTom gaf een afstand van 158 km aan voor de reis naar Assen (om precies te zijn Duikersloot in Bovensmilde, Henk weet waarom deze weg zo heet). Het was lekker rustig op de weg dus er kon flink worden doorgereden, de foto’s van de heenreis plaats ik zodra ze zijn opgestuurd.
Geen mini’s dit keer maar wel 25 (!) deelnemers waaronder twee nieuw gezichten; Vincent en Roeland. Grote afwezigen waren Loet en Helle want die hadden een Eurotour wedstrijd in Polen. Loet en Helle gefeliciteerd met het daar behaalde resultaat!!.

De wedstrijd.
Het was warm en er was aardig wat wind vooral later op de dag. De turbulentie viel ondanks de wind mee omdat er weinig obstakels rond het veld waren.

Een korte opsomming van dingen die me opvielen tijdens de wedstrijd:

- Arjen had technische problemen wat hem twee toestellen en een goede uitslag kostte. Erg vervelend vooral omdat hij in de voorbereidingen van het EK zit. Hopelijk is de oorzaak snel boven water.
- Ondanks dat ik besloten had de Poker taak conservatief te vliegen werd het weer een drama. Ik had meerdere pogingen nodig om een tijd van 90 en 120 seconden te halen terwijl Alex in dezelfde ronde schijnbaar moeiteloos een totaaltijd van 9:30 min haalde.
- Vincent moest op zijn eerste wedstrijd nog leren dat Peter verder boven het maaiveld uitsteekt dan de andere deelnemers (hij heeft niet voor niets de bijnaam “de lange Duitser”) en verdiende hiermee 100 strafpunten. Zelf heb ik het genoegen gehad om Vincent in de 1,2,3,4 minuten taak te mogen coachen. Na hem ervan overtuigd te hebben dat het soms beter is wat langzamer te vliegen ging het best aardig en werd er in lastige lucht een 3 minuten vlucht uitgeperst. De uitgangshoogte was redelijk en mijn inziens nog te verbeteren indien er gebruik gemaakt gaat worden van een preset op het hoogteroer.
- Het niveau in de breedte is enorm omhoog is gegaan. Een aantal jaren geleden lukte het bijna niemand om in deze omstandigheden een bel uit te draaien en weer terug te komen op het veld, nu lukte dat een groot deel van het deelnemers.
- De XXlite, of beter het concept XXlite, leverde weer de nodige gespreksstof op. Het mag duidelijk zijn dat het model ook goed presteerd bij veel wind en dat je na afloopt minder spierpijn hebt. Ik heb het model gevlogen met een maximum gewicht van 290 gram (van de mogelijke 330 gram!!) terwijl anderen met “normale” modellen met de maximaal mogelijke ballast vlogen (ongeveer 370-400 gram).
- Bij de uitslag zaten Theo, Alex, Peter en ik erg dicht bij elkaar waaruit geconcludeerd mag worden dat de Twister 3 het met veel wind ook erg goed doet.
- Omdat mijn vaste coach Goswijn andere verplichtingen had ben ik gecoached door Alex, Ulrich, Arjen en Peter, allen dank hiervoor!!


Na afloop zijn we met een groepje wezen eten bij de lokale all you can eat Chinees maar om eerlijk te zijn had ik door de hitte zoveel dorst dat ik liever naar een all you can drink gelegenheid was gegaan. 

Ik wil afsluiten met een bedankje aan de organisatie. Mooi veld en een perfect georganiseerde wedstrijd waarbij zelf de broodjes Hamburger in de pause niet ontbraken!!

Bas

Einduitslag