Profili Pro

 

Ik gebruik het programma van Stefano Duranti al jaren met veel plezier Het is erg gebruiksvriendelijk. Ik gebruik de pro versie die voor thuisgebruik op dit moment 60 euro kost. Voor 30 euro extra krijg je er een usb key bij waarmee je de software op meerdere computers kunt gebruiken.

De software is ook zonder licensie te proberen. Je kunt de resultaten dan niet gebruiken omdat je ze niet kunt exporteren naar een printer.

 

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili1.jpg

 

Het programma komt met een database vol profielen. Je kunt daarnaast profielen importeren en zelf profielen aanpassen. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld de dikte en de camber aanpassen, een flapuitslag aanbrengen, een profiel samenstellen uit 2 andere profielen.

 

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili2.jpg

 

 

Daarnaast kun je met Xfoil, dat geïntegreerd is in de software, allerlei prestatiegegevens berekenen die vervolgens in grafiekjes worden gepresenteerd.

 

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili3.jpg

 

Vleugels ontwerpen is eenvoudig. Je maakt als eerste de keus of je de vleugel wilt opbouwen uit ribben of uit schuim. Ik gebruik sinds ik een cnc foamcutter heb gemaakt de optie schuim vleugel voor cnc. Het programma genereert dan uiteindelijk de machinecode voor de foamcutter of voor GMFC. Je kunt ook kiezen voor het aanmaken van snijmallen voor het snijden met een boog.

Qua vleugelvorm heb je de keuze uit rechthoekig, trapezoide of elliptisch. Voor de foamcutter valt elliptisch af. Je bouwt een vleugel dus afhankelijk van het ontwerp op uit meerdere, meestal 3 of 4 trapezoide panelen die je allemaal afzonderlijk snijdt.

Alle variabelen die je kunt kiezen voor een vleugel komen in het programma automatisch langs.

Paneellente, wortel en tipkoorde, profielen, snijverlies, tipverdraaing, schuimdikte etc.

 

Je kunt de resultaten van je werk exporteren naar een printer, bijvoorbeeld een set ribben. Makkelijker is het aanmaken van een dxf file die je dan gelijk in een cnc machine kunt gebruiken. Ook het schrijven van de code voor een mal hoort tot de opties. Je krijgt dan een STL file die je vervolgens in een CAM programma zou kunnen importeren. Je kunt het snijproces via Dev cad, dat dan automatisch opstart, ook simuleren.

 

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili4.jpg

 

 

Voorbeeld

 

Ik zal laten zien hoe het maken van een schuimvleugel met Profili verloopt door alle stappen te doorlopen voor het maken van het eerste paneel van een mimi vleugel.

 

Je bepaalt de vleugelvorm in het eerste scherm en geeft het paneel een naam. Eventueel kun je de tipverdraaiing hier ook aangeven.

 

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili5.jpg

 

Daarna kies je de te gebruiken profielen uit de database.

 

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili6.jpg

 

 

Vervolgens moet je aangeven hoe dik de huid is die je gaat aanbrengen. Hier geef je ook het snijverlies aan. Dit is eigenlijk de lastigste instelling. Afhankelijk van de vleugelvorm wil dit nog wel wat verschillen. Proefondervindelijk vaststellen en de panelen goed nameten voordat je de definitieve panelen kunt gaan snijden.

 

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili7.jpg

 

Daarna komen er 2 schermen waar je weinig mee doet. Je kunt er de plaats van de liggers aangeven. En je kunt het schuim volgens een opgegeven patroon en maat uithollen. Dat heb ik een keer gedaan. Helaas is het schuim dan te zwak voor het vacuum trekken.

 

Het aangeven van het formaat van je schuim en de snijmachine komen in het volgend scherm aan bod.

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili8.jpg
Uiteindelijk kom je terecht in het scherm waar je nog wat instellingen kunt doen voor het aansturen van de cnc snijder. De gegenereerde file gebruik je later in het stuurprogramma van de snijder.

 

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili9.jpg

 

Als laatste is er de optie om van de gemaakte panelen een mal te laten maken. Je krijgt ook hiervoor weer een scherm waar je instellingen kunt doen. Je krijgt desgewenst een preview van het project. 

 

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili10.jpg

 

Voor vragen over het programma kun je me altijd een berichtje sturen.

 

Groet,

 

Jeroen Kole

 

 

 


Cnc Foamcutter

 

Vorige winter heb ik, geïnspireerd door het verhaal van Theo, een cnc foamcutter gebouwd. Helaas was de MM2001 stuurkaart niet meer beschikbaar.

Na verder onderzoek via het web kwam ik op de website van Planet.cnc terecht en heb de CNC USB kaart besteld. De kaart kost 129 euro, de software licentie nog eens 69 euro.

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili11.jpg

 

Voordeel van deze kaart is dat hij een op een samenwerkt met Profili Pro, het programma dat ik gebruik om vleugels te ontwerpen. Verder is USB ook wat makkelijker dan een printerpoort. Ik stuur er mijn cnc foamcutter mee aan, maar je kunt er ook een cnc freesmachine mee bedienen.

 

Het maken van de snijmachine bestaat uit 2 delen. Ik ben begonnen met het maken van de stuurkast. Toen alles bleek te werken heb ik de snijder zelf gemaakt. 

 

Stuurkast

 

Het principe is eenvoudig. De kaart stuurt 4 stappenmotoren aan via 4 drivers.

 

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili12.jpg

De drivers zijn kleine kastjes die de stappenmotoren aansturen. De stappenmotoren kunnen gemonteerd op de snijassen de verdraaing en dus de asverplaatsing heel nauwkeurig regelen. De kaart zelf krijgt zijn voeding via de usb kabel. De drivers hebben een eigen gelijkstroomvoeding. De stappenmotoren heb je in allerlei sterktes. Ik heb de meeste onderdelen gekocht via Damen cnc.

 

 

 

Driver

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili13.jpg

Stappenmotor

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili14.jpg

Stuurkast

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili15.jpg

 

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili16.jpg

 

Snijassen

 

Uit het bouwverslag van Theo begreep ik dat je vooral niet te zwaar moest bouwen en dat alles soepel moest bewegen. Gekozen voor 8mm rvs draadeind met bijbehorende  moeren om de assen te bewegen. Een bevriende metaalbewerker de draadeinden op maat laten maken en de uiteinden laten afdraaien zodat ze in de koppeling naar de stappenmotoren passen. De constructie is verder opgebouwd uit MDF.

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili17.jpg

Als geleiders voor de horizontale assen gekozen voor Drylin Double rails. 4 glijblokken ondersteunen samen iedere verticale as. Helaas is dit systeem niet spelingsvrij, maar het beweegt wel erg soepel. Door de twee torens later te verbinden met een veer aan de bovenkant is alles weer spelingsvrij.

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili18.jpg

Voor de verticale assen ladegeleiders gebruikt, tegenover elkaar gemonteerd. De 2 geleiders verbonden via een U constuctie en de snijdraad centraal geplaatst. De draad word gespannen via een schroef en de lengteverandering voor de trapezoide profielen wordt opgevangen door veren. De verticale beweging voor een F3K profiel is maar 12 mm en moet dus nauwkeurig zijn. Dit is eigenlijk wel het moeilijkste deel van de constructie. Veel geexpirimenteerd voordat er iets bruikbaars uit kwam.

De 2 horizontale assen kan ik op willekeurige afstand van elkaar plaatsen om verschillende paneellengtes te kunnen snijden. Deze afstand kun je in Profili ingeven. Het snijden van erg tapse kleine (tip)panelen is wel lastig omdat de snijsnelheden zo verschillend zijn en de draadspanning nogal toeneemt.

De software van de usb controller is redelijk eenvoudig te bedienen en de gebruiksaanwijzing is duidelijk. Nadat je de instellingen hebt aangepast voor de snijmachine, zoals as verplaatsing per omwenteling en maximaal bereik ben je klaar om te gaan snijden. Als na al dat werk de eerst vleugeldelen dan verschijnen geeft dat veel voldoening.

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili19.jpg

 

 

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili20.jpg

 

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili21.jpg

 

 

tl_files/Bouwverslagen/Profili/profili22.jpg