NK-F3K wedstrijd Bergeijk zondag 13 augustus 2017

Brabantse Bellen!

 

De ModelVliegClub Bergeijk (MVCB) nodigt ons allen uit om voor de tweede keer een wedstrijd op hun mooie veld aan de ‘Holle Witrijt’ vlakbij Bergeijk te houden. Dit wordt de vijfde wedstrijd in het F3K-NK seizoen 2017 en gezien de ligging van het veld gaan we ervan uit dat het een spannende wedstrijd zal worden. Dus als jullie een Brabantse Bel willen uitdraaien kom dan allen naar Bergeijk!

 

 

Locatie:

De locatie is niet eenvoudig te vinden dus raden wij aan om op de website van de vliegclub te kijken en het een en ander uit te printen.

 

Klasse:

F3K volgens parafgraaf 5.7 uit het KNVvL-reglementenboek. Dit reglementenboek vind je onder het kopje: Downloads, Documenten, getiteld: SECTIE 5.3 zweef 2017def.pdf (pagina V.3.21 t/m V.3.28).

 

Aanvangstijdstip en tijdsschema (onder voorbehoud):

09:00 Invliegen

09:30 Briefing

09:45 Start wedstrijd

16:15 Laatste taak

Het precieze tijdschema wordt ter plaatse bekendgemaakt. Er wordt getracht minimaal 5 ronden te vliegen.

 

Wedstrijdleiding:

Wedstrijdleider: Mark Plaisant

Organisatie: MVCB

Jury: wordt ter plaatse bekend gemaakt

 

Inschrijving:

Inschrijven kan alleen via de Inschrijftool en is mogelijk tot en met woensdag 9 augustus 2017, 18.00 uur.

Mocht het je op woensdag niet lukken om je via de inschrijftool in te schrijven, stuur voor 18.00 uur een mail naar: Vincent Merlijn of Jaap Hogeboom

 

Piloten die zich na deze datum inschrijven, kunnen mogelijk niet meer deelnemen aan de wedstrijd!

 

Vermelding van de taken die gevlogen gaan worden, staan hier de donderdag of vrijdag vóór de wedstrijd vermeld. Tevens worden deze op het Modelbouwforum onder het betreffende draadje vermeld.

 

Een uitleg van de taken vind je in het F3K Handboek. Dit Handboek vind je onder het kopje: Downloads, Documenten.

 

Voorinschrijving met opgave van minimaal twee frequenties (indien geen 2.4GHz) is verplicht.

 

Inschrijfgeld:

Betalingen moeten aan de wedstrijdleiding worden voldaan op de dag van de wedstrijd. Bij betaling ontvangt u uw score-formulieren en een schema met de groepsindeling en taken.

KNVvL leden: € 10.00

Junioren: € 5,00

Leden van een buitenlandse zuster organisatie betalen € 10,00 (senioren) c.q. € 5,00 (junioren)

Niet-KNVvL leden betalen € 25.00.

 

Bijzonderheden:

  • Informatie over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd zal vanaf zaterdag 12 augustus 2017 rond 20.00h op het Modelbouwforum onder het betreffende draadje of hier te vinden zijn.

  • De wedstrijd gaat niet door: 
    Als de kans op neerslag hoger is dan 70% en de te verwachten neerslaghoeveelheid meer dan 1 mm, gedurende ten minste 30% van de periode tussen 09:45 en 16:45uur (ongeveer 2 uur).
    En/of de windkracht voorspelling gelijk aan of hoger is dan 8 m/s nominaal, gedurende ten minste 30% van de periode tussen 09:45 en 16:45uur (ongeveer 2 uur).

  • In afwijking van het reglement zal er geen zenderinname plaatsvinden. Indien een 35Mhz zender wordt gebruikt: voor het inschakelen van de zender zal men eerst de betreffende "frequentieknijper" op de antenne van zijn zender moeten hebben! Indien mensen zich niet aan deze regel houden behoud de wedstrijdleider zich het recht voor deze mensen van verdere deelname uit te sluiten. (veiligheid)

  • De wedstrijdleiding heeft in principe geen tijdopnemers beschikbaar. Deelnemers die zelf niet actief in een ronde meedoen worden verzocht als tijdopnemer te fungeren.

  • De gevlogen en genoteerde tijden kunnen door de wedstrijdleiding steekproefsgewijs gecheckt worden.

 

Aanvullende informatie en/of aanpassingen over de wedstrijd zullen op het Modelbouwforum onder het betreffende draadje of op deze site (www.f3k.nl) worden getoond.

 

Heeft u verder nog vragen over de wedstrijd? Neem gerust contact op: mailto:wedstrijdvraag@f3k.nl

 

Tot 13 augustus!

 

Aanvullende informatie:

MVCB zal zorgen voor een kopje koffie of frisdrank tegen schappelijke prijzen. Daarnaast wordt de lunch kosteloos aangeboden en bestaat uit zelf te smeren bolletjes met normaal beleg. Indien je kaviaar wilt zal je dat dus zelf mee moeten nemen.
Op het veld zal een mobiel campingtoilet worden geplaatst (tentje). Eventueel kunnen mensen overnachten op de camping (1km).