NK F3K Malden zaterdag 17 februari 2018

Op zaterdag 17 februari 2018 staat de eerste wedstrijd van het F3K-seizoen 2018 gepland! Traditiegetrouw wordt deze georganiseerd door de Nijmeegse Luchtvaart Club (NLC), en dat alweer voor de 11e keer. De NLC ontvangt ons op het zweefvliegveld van de NIJAC, het Maldens Vlak. Het is nog februari, dus handschoenen aan en vliegen maar!Hieronder details van deze wedstrijd en de locatie:

Locatie:

Zweefvliegveld "Maldens vlak"

Groesbeekseweg 55a

6581 BJ Malden

Link: Google Maps

Klasse:
F3K volgens sectie 5.7 uit het KNVvL-reglementenboek. Dit reglementenboek vind je onder het kopje: Downloads, Documenten, 3e item (Reglem NK F3K  ing 2014.pdf).

Aanvangstijdstip en tijdsschema (onder voorbehoud):

09:00 Invliegen

09:30 Briefing

09:45 Start wedstrijd

16:00 Laatste taak

Het precieze tijdschema wordt ter plaatse bekendgemaakt. Er wordt getracht minimaal 5 ronden te vliegen.
 

Inschrijving:
Inschrijven kan alleen via de Inschrijftool en is mogelijk tot en met woensdag 14 februari 2018, vóór 18.00 uur.

NB: Op de woensdag zelf kun je je alleen inschrijven door een mail te sturen naar: Vincent Merlijn.

 

Piloten die zich na woensdag 18.00 uur inschrijven, kunnen mogelijk niet meer deelnemen aan de wedstrijd!

 

Vermelding van de taken die gevlogen gaan worden, staan hier de donderdag of vrijdag vóór de wedstrijd vermeld. Tevens worden deze op het Modelbouwforum onder het betreffende draadje vermeld.

 

Een uitleg van de taken vind je in het F3K Handboek. Dit Handboek vind je onder het kopje: Downloads, Documenten.

 

Voorinschrijving met opgave van minimaal twee frequenties (indien geen 2.4GHz) is verplicht.

 

Inschrijfgeld:

Betalingen moeten aan de wedstrijdleiding worden voldaan op de dag van de wedstrijd. Bij betaling ontvangt u uw score-formulieren en een schema met de groepsindeling en taken.

KNVvL leden: € 10.00, onder voorbehoud.

Junioren: € 5,00, onder voorbehoud.

Leden van een buitenlandse zuster organisatie betalen € 10,00 (senioren) c.q. € 5,00 (junioren): beide onder voorbehoud.

Niet-KNVvL leden betalen € 25.00.

 

Bijzonderheden:

  • Informatie over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd zal vanaf vrijdag 16 februari 2018 rond 20.00h op het Modelbouwforum onder het betreffende draadje of hier te vinden zijn.
  • De wedstrijd gaat niet door: 
    Als de kans op neerslag hoger is dan 70% en de te verwachten neerslaghoeveelheid meer dan 1 mm, gedurende ten minste 30% van de periode tussen 09:45 en 16:45uur (ongeveer 2 uur).
    En/of de windkracht voorspelling gelijk aan of hoger is dan 8 m/s nominaal, gedurende ten minste 30% van de periode tussen 09:45 en 16:45uur (ongeveer 2 uur).
  • In afwijking van het reglement zal er geen zenderinname plaatsvinden. Indien een 35Mhz zender wordt gebruikt: voor het inschakelen van de zender zal men eerst de betreffende "frequentieknijper" op de antenne van zijn zender moeten hebben! Indien mensen zich niet aan deze regel houden behoud de wedstrijdleider zich het recht voor deze mensen van verdere deelname uit te sluiten. (veiligheid)
  • De wedstrijdleiding heeft in principe geen tijdopnemers beschikbaar. Deelnemers die zelf niet actief in een ronde meedoen worden verzocht als tijdopnemer te fungeren.
  • De gevlogen en genoteerde tijden kunnen door de wedstrijdleiding steekproefsgewijs gecheckt worden.

 

Aanvullende informatie en/of aanpassingen over de wedstrijd zullen op het Modelbouwforum onder het betreffende draadje of op deze site (www.f3k.nl) worden getoond.

 

Heeft u verder nog vragen over de wedstrijd? Neem gerust contact op: mailto:wedstrijdvraag@f3k.nl

 

Tot 17 februari!