Swalmen 2007

Al weer de 4e ronde van het F3K NK 2007: Swalmen. In de full size klasse waren 14 deelnemers, in de mini klasse slechts 3. Hopelijk worden deze aantalen weer wat hoger bij de volgende wedstrijden als de vakantie periode helemaal afgelopen is.
Het weer was zeker niet verkeerd. Een bewolkte dag met windkracht 3 uit het (zuid)westen. Alleen een klein miezerbuitje mocht de pret enigsinds drukken.
Door de bomen die in de buurt van het veld staan, ontstonden interessante luchtstromingen die het thermiekvliegen extra uitdaging gaven. Menig vlieger werd verrast doordat een vermeende thermiekbel opeens ophield, of door een stuiterend model veroorzaakt door turbulente gebieden.
De groepsindeling was door de wedstrijdleiding gekozen op twee grote groepen voor de F3K klasse. Hierdoor konden er ook zonder problemen 8 volledige ronden gevlogen worden. Aangezien je of aan het vliegen of aan het tijd opnemen was, is er niet veel tijd overgebleven om je te vervelen. Dit gaf aan het einde van de westrijd dan ook het gevoel dat je echt een hele dag gevlogen hebt!

Samenvattend: Een erg leuke en goed georganiseerde wedstrijd met veel verschillende taken in thermisch uitdagende omstandigheden. Een aanrader voor volgende keer!

Peter Aanen