Ontvanger

 
Bij DLG's is het zaak om een zo licht mogelijke ontvanger te hebben. Een lichte ontvanger is meestal ook klein dus past hij mooi in een smalle romp die een DLG vaak heeft.
 
De Jeti Rex 5 was een populaire ontvanger, maar er zijn vliegers die daar slechte ervaringen mee hebben. Inmiddels zijn er betere ontvangers voor dezelfde prijs verkrijgbaar. De MZK Penta of Sexta(mini) ontvangers of de Corona ontvangers worden veel gebruikt. De MZK's zijn duurder, maar ook beter. Bij een kostbare kist is het hebben van een fail-safe een goede optie. Graupner ontvangers hebben onder andere deze mogelijkheid. Bij storing maakt het model dan geen vreemde capriolen maar gaat in een van tevoren ingestelde stand staan. Dat kan maar net het verschil beteken tussen een zachte landing of een gebroken romp.
Bedenk wel dat je beter een paar tientjes meer aan een goede ontvanger uit kan geven dan het veelvoudige aan een nieuw model.
Langzamerhand stappen meer en meer vliegers over naar de 2,4 Ghz. Buiten de vele voordelen die dit heeft heeft het tot nu toe het nadeel dat de ontvangers allemaal een stukje groter zijn dan de 35Mhz varianten. Groot voordeel is wel de korte antenne. Daar waar de antenne van de 35Mhz ontvanger toch zeker 40cm buiten de romp vrij moet hangen volstaat bij de 2,4Ghz slechts enkele cm's. Wel heeft de 2,4 twee antennes. Enkele merken adviseren deze ook nog eens onderling onder een hoek van 90 graden te monteren.
Een tweede nadeel ten opzichte van de 35Mhz ontvangers is wel dat ze wat meer stroom nemen.
Welke keuze je ook maakt, een ontvanger moet gewon ontvangen. Niet meer en niet minder maar wel altijd onder welke conditie dan ook.!!