Er zijn inmiddels vele DLG's op de markt en we begrijpen goed dat de beginner door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom wordt op deze pagina binnenkort enkele gangbare modellen voorgesteld.
Onder gangbaar verstaan we modellen die goed verkrijgbaar zijn en voor hun prijs een redelijk tot goede prestatie leveren.

We proberen uit de diverse prijsklassen de meest geschikte modellen te filteren.0-100 euro
Zoek je voor onder de 100 euro een ARF (allmost ready to fly) F3K kist dan zou ik maar snel stoppen. Onder die 100 euro is er geen model te koop die ook echt vliegt als een DLG en zich lekker laat gooien. De Apache van Valenta en de Venus van Blue Arrows zitten dan wel onder de 100 euro maar presteren als DLG gewoon slecht. Leuk voor op een helling, maar dan houdt het ook wel op.
Is er dan niets te krijgen?? Jazeker wel! Alleen zal je wel zelf even aan de slag moeten. Er zijn momenteel twee zeer goed presterende modellen in de Mini-klasse. Dit is een klasse voor DLG modellen waarbij de spanwijdte niet groter is dan 1meter.
De Spinnen 'Birdy van Decker-Planes is verkrijgbaar vanaf 79 euro. Het model heeft een ribben vleugel en alle onderdelen zijn CNC gefreest. De romp biedt voldoende ruimte voor diverse formaten RC apparatuur.
Ook is er een versie verkrijgbaar met ailerons
Kijk voor meer info op Decker-Planes
tl_files/Modellen/Spinnin Birdi (6)_1.JPGHet tweede model komt van Nederlandse bodem en is ontworpen door onze eigen Frans Bal. Dit model heeft al menigeen versteld doen staan door zijn prestaties. Vele Amerikanen zijn in de ban van dit model en dat zegt al veel. Inmiddels zijn al meer dan 450 tekeningen de deur uit gegaan en dagelijks komen de aanvragen nog binnen.
Tekening........ja tekening, want van dit model is alleen een tekening beschikbaar. Maar laat je niet afschrikken. Iedereen met een linker en een rechterhand kan dit model bouwen.  De vleugel is uit massief balsa die in profiel geschuurd moet worden. De romp is een simpele doosromp en verder zijn alle benodigde materialen gemakkelijk verkrijgbaar. De totale bouwkosten bedragen (zonder RC) zo'n 25 euro.
Op F3K.nl is een pagina in aanmaak waar alle info over dit model te vinden is. Samen met bouwtips en vele foto's.
De tekening is gratis aan te vragen bij F3K.nl
tl_files/Mimi/MIMI.jpg


100-200 euro
Een groot gat. In deze prijsklasse is geen fatsoenlijke DLG te verkrijgen. De eerstvolgende gaat net een paar tientjes over de 200 euro.
Doordat het DLG'en door steeds meer mensen beoefend wordt is er inmiddels al een redelijke tweedehands markt. Het is daarom aan te raden met een budget onder de 200 euro uit te kijken naar een tweedehands model.

200-300 euro
wordt vervolgt