Mooi trio

Tynaarlo 2010

Al de gehele week waren de vooruitzichten goed en het werd zelf met de dag beter. Het kon niet anders of het werd warm en vrijwel windstil. Een week ervoor hadden fam. Kinds en ondergetekende in de omliggende dorpen de wedstrijd aangekondigd door overal posters op te hangen. Ook de pers werd ingelicht. 

Op de vrijdagochtend Arnold opgepikt om samen in het dorp Tynaarlo de bewegwijzering op te hangen zodat iedereen moeiteloos het veld kon vinden. Tevens het veld uitgezet zodat er vanaf 13:00 uur getraind kon worden op het wedstrijdveldje.  Loet en Helle kwamen terug van boodschappen doen toen het werk net gedaan was. Jaja.......:)


Naar huis voor een broodje, de kisten ophalen en weer naar het veld om ook zelf een paar rondjes te draaien. Nadien alles nogmaals doorgesproken met de campinghouders die dit weekend de catering verzorgden. Jaap, Dennis, Robert, langzaam druppelden de deelnemers binnen. Gelukkig geen enkele afzegging.


Zaterdagochtend.

Al vroeg de wekker. Auto volgepropt en snel de 10km naar het veld gemaakt.  Voor de deelnemers op de camping stond er in de F3K schuur een ontbijt klaar. Super!!

Rekencentrum ingericht, wedstrijdhonk op het veld en vanaf dat moment  lag alles in handen van wedstrijdleider Aldert Kruims en assistent Martijn Schoorl. Kanonne wat was het gras nog nat ....

Om 9:45 de briefing. Geen afzeggingen alleen Schulte was niet komen opdagen. De standaard informatie en naar idee van de Denen werd er een ronde 0 gevlogen. Dat was 1 x all up last down. Gewoon om iedereen even 1 keer te laten wennen aan de gang van zaken. Kwart over tien dan uiteindelijk de start van de wedstrijd.

Met 23 deelnemers vlogen we in 3 groepen. Erg druk voor iedereen. Vliegen en timen wisselden elkaar snel af en pauze was er amper. De zon werd snel krachtiger en stevige bellen kwamen los.  Vrijwel overal was wel wat lift te vinden. Slechts een enkele keer was er een groot daalgebied waar echt niemand op wegkwam. Na 4 taken een welkome pauze met soep en broodjes op het veld.

In de middag nogmaals 5 taken onderbroken door een pauze. Om 17:30 was het verzamelen in de F3K schuur. Tineke was onderweg met een aanhanger vol afhaal chinees voor 40 man. Alles werd op gerecht uitgestald en zo ontstond er een lopend buffet. Het viel bij iedereen in de smaak. Nadien lekker uitbuiken op de camping, in het hotel of voor een enkeling lekker thuis. 

Zondag

Wederom vroeg uit de veren om om 9:00 aan de start te staan. Dat we de geplande 18 taken niet zouden halen was wel zeker. Helemaal nu er in de loop van de middag een onweersfront voorspeld werd. Gedurende de dag werd buienradar veelvuldig geraadpleegd. Na 14 taken besloot de wedstrijdleiding de wedstrijd te beeindigen. Het front kwam rap dichterbij en door tijdig te stoppen kon iedereen de tent droog opbergen en de prijsuitreiking in het zonnetje plaatsvinden ipv de regen. Achteraf viel het allemaal erg mee met het weer.


Helle en Loet controleerden de score's en zoals voorspeld was het close. Alex en Peter hadden beide een max score van 11000 punten. Peter had een betere schrap en werd dus winnaar. Tussen plaats 3 en 4 zat slecht 0,01%. Loet wist nipt 3e te worden voor Bas.

Bij de jeugd was het Rob die er met de eerste plek vandoor ging gevolgd door Mads en Matthias. Alle podium winnars kregen een mooi stukje creativiteit van Loet en Helle. Alle deelnemers mochten met een limited edition F3K rugzak naar huis. De inhoud van de tas is gesponsord door Hubo en Karwei.

Het ontkurken van de champagnefles ging Peter nog wat onwennig af. Zo kwam er een knallend eind aan "Tynaarlo 2010"


De eerste editie EuroContest Tynaarlo zit er dan op. Jaja, de eerste editie. Mede dankzij het weer hebben we een schitterend weekend achter de rug en heeft de organisatie gezien de vele positieve reacties het plan opgepakt het volgend jaar nog eens over te doen.


Graag tot Tynaarlo 2011


Theo

 

  *******      Je kan reageren door onderstaand formulier in te vullen      *********

 

 

 

 Foto's Jaap Hogeboom
Foto's Frans Bal
Foto's Jacob Gerkes
Foto's Adriaan de Vries-Visser

 Reactie door Jens Hoffmann | 10-06-2010

Hi all
Just wan't to say a big thank you to all for this fantastic weekend, nice people nice camping and nice weather.
Hope to see you again 2011, hopefully the same place.

Jens & Palle
team Denmark :-)

Reactie door Pieter | 12-06-2010

Foto's ???? zijn van Jacob Gerkes (collega Siemens)

Reactie door tadd | 15-03-2011

<a href=http://google.com> http://google.com </a>
[url=http://google.com] http://google.com [/url]