Book your clinic now

      Reacties uitgeschakeld voor Book your clinic now

Het vliegen met Discuss Launch Gliders (DLG) is enorm uitdagend en leuk. Zo uitdagend en leuk dat er wedstrijden in gehouden worden, de F3K wedstrijd klasse. De lichte F3K modellen met een spanwijdte van 1.5 meter gooi je met een ferme zwiep omhoog. Ze laten zich vervolgens naar grote hoogte sturen wanneer je gebruik maakt van de altijd aanwezige thermiek. Het geeft een enorme kick wanneer je op lage hoogte een belletje vindt en vervolgens in staat bent om van ‘bel naar bel’ te vliegen en je model minuten lang in de lucht te houden.

Het vliegen met F3K modellen vergt goede stuur kwaliteiten, een kwieke geest en snelle besluiten. Het werpen is een fysieke uitdaging. Je moet dus eerst leren om het F3K model met een ”discus worp” omhoog te gooien. Vervolgens moet je thermiek zien te vinden en zorgvuldig sturen om in de bel te blijven en hoogte te winnen. Dat vraagt om een juiste afstelling van je toestel en veel vlieg ervaring. Ook zijn de F3K modellen redelijk kostbaar en schade is uiteindelijk onvermijdelijk. Enige kennis en handigheid omtrent hoe je je F3K model kan repareren komt dan zeker van pas.

F3K-Nederland, de subcommissie die de wedstrijden in deze klasse organiseert, herkent dat goede informatie verstrekking, kennisdeling, toegang tot 2e hands F3K modellen en praktische begeleiding een enorm verschil kunnen maken. Daarom hebben verschillende wedstrijd vliegers, waaronder de voormalige nummer 1 en de huidige nummer 2 van de wereld, aangeboden om in het land bij modelvlieg-verenigingen F3K clinics te geven. Deze leerzame clinics zijn door F3K-Nederland eerder reeds internationaal gegeven en konden in landen als Denemarken, Engeland en China altijd op veel belangstelling rekenen.

Van het afstellen van je F3K model, het werpen , het vinden van thermiek en het repareren van kleine schades; alles komt aan bod. En heb je eenmaal kennis gemaakt met ervaren F3K piloten dan kun je altijd aankloppen voor meer hulp tijdens een van onze wedstrijden!

Laat het ons weten!

Ben je geïnteresseerd in een F3K clinic bij jou op het veld? Laat het ons weten en stuur een e-mailtje naar Vincent Merlijn,  info@aviationtoys.nl. Namens F3K-Nederland komen we graag langs voor een gezellige en leerzame dag.