Weert 2007

Limbo Cup 2007.                                      Meer Weert 2007 foto's

Zondag 29 april was het dan eindelijk zover; Neerlands eerste, echte, officiële F3K wedstrijd.
Verleden jaar al had ik het plannetje gemaakt om na de Limbo Cup voor vrije vlucht een F3K wedstrijdje te organiseren. Om wedstrijden te vliegen op de Boshoverheide is het een en ander aan vergunningen nodig en het zou zonde zijn om het grootste gedeelte van de zondag de Boshoverheide "onbenut" te laten. De vrije vluchters vliegen hun wedstrijd immers op zaterdag-middag en zondagochtend…..

Dit plannetje kreeg aldoor meer vorm en uiteindelijk is het dan toch een complete wedstrijd geworden. De voorbereidingen vroegen nogal wat tijd; er is immers een heel pak papier nodig, maar alles is toch netjes op zijn plaats gevallen. Niet op de laatste plaats ook door de medewerking van vrouw en dochter die de complete scoreverwerking wilden verzorgen.
En mijn zoon die voor zowat alle foto’s gezorgd heeft.

Als wedstrijdleider is het moeilijk een gedetailleerd van ronde tot ronde verslag te geven. Wel durf ik te stellen dat het eigenlijke verloop van de wedstrijd vlotjes is geweest.
Na een korte briefing is om 12.15u begonnen met ronde 1 en vijf uurtjes later waren we klaar met evenzoveel complete ronden en met 20 groepen die gevlogen hebben dus! (na ronde 4, tijdens een korte ingelaste pauze, stemden de meerderheid van de vliegers ervoor na 5 ronden te stoppen, hoewel er 6 ronden gepland waren)
Af en toe had ik er wel een wat schuldig gevoel bij maar door een redelijk strak tijdschema te hanteren was het toch mogelijk om deze ronden vlot en vlgs gepland tijdschema af te werken.
Dus bij deze mijn excuses voor het strakke hanteren van de "fluit".

Het was bijzonder jammer vast te moeten stellen dat er gedurende de eerste twee ronden nogal wat storingen optraden. Zelf heb ik hier ook geen echte verklaring voor omdat voor mij de Boshoverheide een vrije vlucht terrein is. Deze storingen kwamen naderhand niet meer voor. Heel vreemd allemaal; ik weet zeker dat er tot in de verre omtrek geen andere modelvliegclub is of iets dergelijks. Misschien dat we in de toekomst toch voor een scanner of iets dergelijks moeten gaan zorgen.

Los dus van deze storingen in de eerste groepen is er probleemloos gevlogen. Er waren zelfs geen klachten over het startterrein wat mij persoonlijk de meeste zorgen baarde. Een full swing DLG start maken op een heideterrein is immers niet zonder gevaar. Gelukkig is dat allemaal goed gegaan.

Na de eerste paar ronden bleek al uit de tussenstand dat de gevestigde namen op de eerste plekken stonden. Uiteindelijk moest dan ook in de klasse F3K het streepresultaat de beslissing brengen. Bij 5 gevlogen ronden wordt immers het slechtste resultaat weggestreept. Bas B en Peter A hadden beide de maximale score zijnde 4 x 1000 = 4000 punten. Peters streepresultaat was een 850 en Bas strepert was een 880 wat hem dus de eerste plaats opleverde.

In de klasse Mini was het eindresultaat wat duidelijker en Peter A, die tevens de hoogste smijtert was, trok hier de eerste plek naar zich toe.
Peter werd hiermee tevens de eerste (en tijdelijke?) eigenaar van de Holland Beker voor Mini.
Wanneer na de wedstrijd in Odoorn iemand anders een hoger puntentotaal heeft (in mini dus) krijgt de Holland Beker een andere eigenaar.

Al met al denk ik dus dat het een geslaagde eerste wedstrijd was. Met dank natuurlijk aan alle deelnemers die hier, mee, voor gezorgd hebben.

Arno